Projektledare till förundersökning inför uppstart av en social livsmedelsbutik

Är du en driven projektledare som tycker om att arbeta med människor, med marknadsföring och med planering inför en uppstart av en social livsmedelsbutik? Då är den här tjänsten något för dig…

Det finns människor i Norrköping som lever i ett utanförskap som gör att det är svårt att få pengar till mat för dagen. Samtidigt finns det ett stort matsvinn i samhället där matbutiker och grossister tvingas slänga mat med kort datum. På flera håll i Europa – bl.a. i Stockholm – har ideella organisationer öppnat matbutiker där mat med kort datum säljs till ett mycket billigt pris eller skänks bort. Hela Människan i Norrköping har under flera år tagit emot mat från livsmedelsbutiker som sedan distribuerats till församlingar i Svenska kyrkan. Maten ges genom församlingarna till behövande. Nu är tiden mogen att ta nästa steg och att undersöka behovet av en social livsmedelsbutik i Norrköping.

För att undersöka om detta är möjligt inrättar Hela Människan en projekttjänst på 100 % under tre månader eller 50 % under sex månader med start så snart som möjligt. Målet med tjänsten är att göra en förundersökning som handlar om att starta upp och bedriva butik i Norrköping där mat med sent datum säljs till ett mycket billigt pris eller skänks bort. Projektet handlar om att utveckla affärsidén genom att arbeta med omvärldsanalys, marknadsföring, ekonomi och att upprätta en verksamhetsplan för uppstart och drift av butiken. I arbetsuppgifterna ingår att knyta kontakter med grossister/leverantörer och ideella organisationer för ett framtida samarbete kring butiken.

Vi söker dig som är handlingskraftig, strukturerad och relationsskapande. Du är självgående och en kompetent projektledare som är kommunikativ och affärsinriktad med ett konsultativt och proaktivt arbetssätt med kund. Du är bra på att bygga relationer och nätverk såväl externt som internt inom vår frivilligorganisation.

Vi söker dig som brinner för att jobba för att minska matsvinnet och som har lätt att inspirera andra. Du ser det som en utmaning att vara med och utveckla Östergötlands första sociala livsmedelsbutik som kommer att bidrar till att människor som befinner sig i ekonomiskt utsatta situationer ges större marginaler i vardagsekonomin, vilket stärker deras egenmakt.

Det är meriterande att ha kunskaper inom livsmedelshygien och varukunskap samt ett aktivt miljötänkande för att utveckla och starta upp framtidens sociala matbutik i Norrköping. Andra viktiga kunskaper är utbildning inom miljö och säkerhetsfrågor och lagar och bestämmelser inom tjänstesektorn och handeln. Körkort är ett krav.

För mer information om tjänsten kontakta