Sponsorer till Matbanken Hela MänniskanKanske lättast är att ge ett ekonomiskt bidrag på vårt gåvogiro:
Glöm inte att skriv vad ni vill att pengarna ska gå till ex. Ria eller fyren etc.

Pengarna går till våra verksamheter med människor i utsatta livssituationer.

Privatpersoner kan även ge kläder, rakhyvlar och andra hygienprodukter. Även kaffe, te eller/och andra torrprodukter. Under vinterperioden så önskar vi lite tjockare kläder, som täckjackor, mössor, tröjor och handskar. Framför allt är det svårt att få tag i ordentliga vinterskor i olika storlekar.

Företag
Ni livsmedelsbutiker tvingas att slänga fullgott livsmedel, vilket vi tycker är sorgligt när det finns så många behövande här i Norrköping. Vårt hopp är att Ni ska tycka att det är gynnsamt med ett samarbete med oss, där vi tillsammans ser till att människor i utsatta livssituationer får ett lite lättare liv. ”Vanliga” kunder ratar oftast varor med korta datum, men vi skulle gärna vilja ta hand om den överblivna maten, så att vi kan ge vidare till hemlösa, missbrukare och socialt utsatta.

Personalen hos er skulle känna att de gör en samhällsnyttig insats och vi får större möjligheter att hjälpa. Dessutom skulle vi lösa ett stötande samhällsproblem, att fullt duglig mat slängs bort.

I andra städer finns det ICA butiker som har liknade samarbeten med hjälporganisationer som oss, vilket har fungerat väldigt bra. Vi är nya på det här och vet inte själva hur det kan fungera praktiskt, så vi ber om att få träffa Er för att diskutera möjligheter.

Kan ni tänka er att skänka livsmedel till behövande?